Stabiele basis samenwerking

Wanneer u de flex nanny, zorgverlener of domestic worker maximaal 3 dagen (ongeacht het aantal uren) inhuurt, hoeft u volgens de regeling dienstverlening geen loonbelastingen en sociale premies te betalen. De kandidaat moet wel zelf de inkomsten opgeven bij de aangifte van zijn of haar jaarinkomen. Gaat u meer dan 3 dagen samenwerken dan ontstaat automatisch een normale arbeidsrelatie en bent u verplicht om premies en belastingen over het loon in te houden en af te dragen. In deze situatie dient u de kandidaat in loondienst te nemen.

U kunt dit regelen bij een accountants- of administratiekantoor in Nederland.  Echter u bent dan zelf werkgever wat veel verplichtingen met zich mee brengt. Wilt u dit liever niet dan kunt u een payrolling bureau in de armen nemen. Ons uitzendbureau Global Care Services kan de payrolling van u overnemen.

Regeling dienstverlening aan huis

Wanneer uw hulp maximaal 3 dagen per week in uw opdracht werkzaamheden aan huis uitvoert, valt de hulp onder de 'regeling dienstverlening aan huis'. Deze regeling is in 2007 in het leven geroepen om de markt voor persoonlijke dienstverlening te stimuleren. Wanneer uw hulp onder deze regeling valt, is deze voor de Belastingdienst niet in loondienst. Indien de hulp aan de voorwaarden van deze regeling voldoet, krijgt deze het gehele bedrag van het met u afgesproken loon uitgekeerd. De huishoudster (m/v) kan zijn of haar diensten daarom goedkoper aanbieden.