Au pair visum binnen 10 dagen geregeld!

Een au pair van buiten de Europese Unie heeft een visum nodig om Nederland in te reizen en uiteindelijk een jaar te mogen verblijven met een geldige verblijfsvergunning.  Smiling Faces vraagt de aanvraag voor het verblijfsdoel uitwisseling - au pair voor u aan bij de IND. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van de benodigde documenten.  

Smiling Faces is lid van BONAPA(Branche Organisatie Nederlandse Au Pair Agentschappen) en IAPA (wereldwijde brancheorganisatie International Au Pair Association) en is erkend referent van de IND (Immigratie en Naturalisatie Dienst). 

Smiling Faces is sinds 10 november 2009 convenant houder van de IND en sinds 1 juni 2013 is Smiling Faces erkend referent van de IND. Hierdoor kunnen gezinnen rekenen op een besluit van de IND m.b.t. het visum (MVV) binnen 10 werkdagen nadat de aanvraag door Smiling Faces is gedaan.

Tevens zal de verblijfsvergunning (VVR) direct gekoppeld worden aan de MVV aanvraag. Dit betekent dat gastgezinnen niet meer zelf naar het IND-loket moeten om de VVR aan te vragen. Binnen 2 weken na aankomst van de au pair in Nederland, ligt de verblijfsvaergunning klaar bij een IND-loket bij u in de buurt. Het scheelt een hoop extra tijd en werk wat een bureau als Smiling Faces uit handen neemt van de klant.

Au Pairs afkomstig vanuit de Europese Unie hebben geen inreis visum nodig (MVV) echter wel een verblijfsvergunning om als au pair een jaar in Nederland te verblijven (VVR).

Stap voor stap door de procedure:

  1. Klanten informeren en begeleiden met het verzamelen van de juiste documenten voor aanvraag voor het verblijfsdoel uitwisseling - au pair.
  2. Controleren van de documenten ingestuurd door de familie en he invullen van het aanvraagformulier.
  3. De complete aanvraag indienen bij de IND.
  4. Het begeleiden van de au pair bij de Nederlandse Ambassade in het land van herkomst.
  5. De au pair en kandidaten op een correcte wijze afmelden bij vertrek aan de IND, zodat uw garantstelling komt te vervallen.