Hoe werken wij?

Smiling Faces neemt u stap voor stap mee door de procedure. Vanaf het moment dat u contact met ons opneemt tot het moment dat de kandidaat begint bij uw familie of weer vertrekt naar het land van herkomst. Onderstaande stappen nemen we graag met u door om een geschikte oplossing te bieden voor uw hulp aan huis.

1. Advies

Afhankelijk van uw behoefte aan huis, uw kinderen of u zelf, bieden wij diverse diensten. Het in kaart brengen van uw wensen en het geven van een advies is onze eerste prioriteit. Dit kunt u aangeven d.m.v. het inschrijfformulier, een telefonische intake of een huisbezoek.

2. Kosten calculatie

Voor de diensten van Smiling Faces betaalt u een bemiddelingsfee. De kandidaten die Smiling Faces bemiddelt zijn niet in dienst van Smiling Faces. Kosten voor vliegtickets, verzekeringen, zakgeld etc. worden betaald door de familie.

De kosten per maand voor uw hulp aan huis zijn verschillend per dienst. Smiling  Faces kan u een indicatieberekening geven. Let wel, het is altijd een indicatie en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

3. Huisbezoek

De kosten voor een huisbezoek bedragen 100 euro. De 100 euro wordt in mindering gebracht op de bemiddelingsfee, indien u de opdracht bij ons plaatst. De additionele kosten voor het huisbezoek bedragen 0.26 euro cent per km vanaf Rotterdam. Onze huisbezoeken vinden overdag plaats. Maak direct een afspraak!

4. Zoekopdracht

Voor de diensten van Smiling Faces betaalt u een bemiddelingsfee. Deze is afhankelijk van uw wensen m.b.t. de kandidaat, en de ervaring en kwaliteiten die de kandidaat heeft. De samenwerking tussen u en Smiling Faces wordt vastgelegd in een bemiddelingsovereenkomst. U betaalt altijd 30% van onze fee (SEARCH FEE) bij opdracht en 70% bij de match (MATCH FEE).

5. Contact kandidaat & match

Na het tekenen van de bemiddelingsovereenkomst en het maken van een familie profiel presenteren wij u een of meerdere kandidaten. Na een (telefoon/skype) gesprek kiest u de kandidaat die het beste bij u past. Op dit moment betaalt u de 70% Match fee. De match wordt bevestigd via een Match (Placement) Confirmation.

6. Regelwerk

Vaak is er nog veel regelwerk (visum, verzekering, vliegticket etc.) voordat de kandidaat in Nederland is om aan de slag te kunnen gaan. Samen met u zorgen we dat de zaken keurig geregeld worden.

7. Samen een leuk jaar

Drie tot vier weken na de start van de kandidaat vindt er een telefonische evaluatie met u plaats om de samenwerking met uw kandidaat te bespreken. Voor de kandidaten heeft Smiling Faces een Enjoy & Explore Holland programma ontwikkeld: uitjes, Nederlandse cursus, onze community op Facebook en onze maandelijkse Meet & Greet meetings. Voldoende gelegenheid voor kandidaten om elkaar te ontmoeten.